Обележавање Међународног дана породице

Град Крагујевац, Центар „Кнегиња Љубица“ – Саветовалиште за брак и породицу, ПУ „Ђурђевдан“ и агенција „Супер мама“, уприличили су и ове године обележавање Међународног дана породице, под слоганом „Здрава породица – насмејана породица“. Већ десету годину за редом, Међународни дан породице се обележава са циљем истицања значаја породице и породичних вредности, а ове године, тема је била везана за услове проглашења епидемије и ванредног стања у нашој земљи, који су налагали да породице пуно времена проведу у својим кућама, тако да су смех, заједничке шале и хумор били неопходни покретачи очувања доброг расположења, позитивног амбијента и самим тим и имунитета и здравих породичних односа.

У организацији Саветовалишта за брак и породицу Центра „Кнегиња Љубица“, на Фејсбук страници организован је Конкурс за најбољу шаљиву причу, анегдоту у кругу породице, који је био отворен од 29. априла до 13. маја. Крагујевчани су слали шале и ведре приче, али и гласали за оне које су им измамиле највише осмеха. Стигло је 26 прича, а према броју „лајк“-ова награђене су три – прича Стефана Китића из вртића „Цицибан“ је освојила прво, Ане Живковић друго и Невене Вајић треће место. Више од две хиљаде Крагујевчана је активно гласало и прикључило се акцији.

На игралишту Центра „Кнегиња Љубица“, 15. маја је уприличено проглашење победника и уручивање пригодних награда, а присутнима су се обратиле др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и Гордана Петронијевић, руководилац Саветовалишта за брак и породицу Центра „Кнегиња Љубица“, пожелевши свима здрав и срећан Међународни дан породице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *