33 године рада Саветовалишта за брак и породицу

На иницијативу Центра за социјални рад „Солидарност“ и СИЗ-а социјалне заштите, 17.09.1987. године основано је Саветовалиште за брак и породицу. Ове године, Саветовалиште обележава 33 године успешног рада, у оквиру Центра за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, чија је организациона јединица од 2017. године.

У Саветовалишту за брак и породицу су запослена два стручна радника – дипломирани социјални радник, специјалиста за медијацију и породични терапеут, руководилац Саветовалишта за брак и породицу  и дипломирани психолог, који пружају бесплатне саветодавне услуге, психотерапију и психосоцијалну подршку за више од 500 корисника годишње, пружајући тако немерљив допринос локалној заједници.

Ове године, у складу са епидемиолошком ситуацијом у земљи, Дан Саветовалишта за брак и породицу биће обележен уз видео запис који садржи две презентације које су припремили стручни радници Саветовалишта – „Породична медијација- алтернатива парници“, и „Реакције деце током развода родитеља“. Презентације можете погледати на следећем линк-у:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *