Почетак реализације Пројекта „Оснаживање и квалитетна инклузија кроз помоћ, информисање и подршку самосталном животу у локалној заједници“

У свечаној сали Скупштине Града,  организована је конференција за медије поводом почетка имплементације пројекта „Оснаживање и квалитетна инклузија кроз помоћ, информисање и подршку самосталном животу у локалној заједници“. Центар „Кнегиња Љубица“ партнер је Центру за самостални живот особа са инвалидитетом, заједно са Регионалним центром за породични смештај и усвојење Крагујевац.

Пројекат има за циљ повећање квалитета и видљивости услуга социјалне заштите које се пружају особама са инвалидитетом на локалном нивоу посебно у ванредним ситуацијама  и финансира се у склопу Програма Европске уније за локални развој – „ЕУ ПРО Плус“, а спроводи га Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији, уз финансијску подршку Европске уније. Пројектом ће се пилотирати услуга Предах хранитељства у циљу збрињавања деце са сметњама у развоју и младих са инвалидитетом, затим унапредити услуга Помоћ у кући и обезбедити подршка Мобилног тима за одрасле и старе особе са инвалидитетом, оснажити младе особе са инвалидитетом за самосталан живот у локалној заједници.

На конференцији је истакнуто да пројекат подржава све категорије инвалидитета и узрасте, од деце и младих, одраслих и старијих особа са инвалидитетом, чланове њихових породица, али и раднике у систему социјалне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *