19 година Дневног боравка за старије особе

Поводом обележавања 19 година од организовања услуге Дневни боравак за старије особе у Крагујевцу, Центар „Кнегиња Љубица“ 25.03.2022. године у 10 часова организује турнир у игрању друштвених игара између корисника Дневног боравка и Геронтолошког центра.

Услуга је организована 2003. године у оквиру Службе за интегрисану негу и помоћ старима, при Центру за социјални рад и партнерски су је реализовали град Крагујевац, Центар за социјални рад и Геронтолошки центар. Центру „Кнегиња Љубица“ услуга је поверена у новембру 2011. године. Лиценцу за пружање услуге Центар је добио 20. априла 2018. године,  на период од пет година. Капацитет услуге је 10 корисника и до сада је услугу користило више од 130 старијих особа.

У систему ванинституционалне  социјалне заштите старих у Крагујевцу, услуга је препозната као веома важна јер обезбеђује старијим особама дневно збрињавање уз подршку и надзор и тиме унапређује квалитет живота у породичним условима и превенира смештај у институције социјалне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *