Одржан шести Фестивал младих „Блеја“

Дневни боравак за децу и младе са проблемом у понашању Центра „Кнегиња Љубица“, организовао је шести по реду Фестивал младих „Блеја“, у периоду од 10. до 12. септембра. Фестивал је имао за циљ да промовише уметност младих суграђана, толеранцију, ненасилну комуникацију, хуманост, здраве животне стилове и значај бављења спортом, заштиту животне средине, као и да нагласи значај превентивног деловања када је реч о проблемима у понашању деце и младих. Овогодишњи програм Фестивала, уз поштовање епидемиолошких мера и препорука, обухватио је три активности – Хуманитарну изложбу ручних радова, Хуманитарну трку и „Еко гулашијаду са Лазаром Влаховићем“.

Хуманитарна изложба ручних радова „Еко арт“ одржана је у Великом парку, где су окупљени суграђани могли да погледају радове на тему заштите животне средине. „Еко трка“ на атлетској стази у Шумарицама је имала хуманитарни карактер – сав прикупљен новац усмерен је за лечење професора Друге крагујевачке гимназије, Саше Крајића.

Завршница Фестивала је уприличена у дворишту Установе, где је организовано целодневно камповање, пројекција мотивационих еколошких филмова и дискусија на тему заштите животне средине са децом и младима, корисницима Центра „Кнегиња Љубица“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *