Дечија недеља – „Подељена срећа два пута је већа“

У склопу обележавања овогодишње Дечије недеље, деца и млади корисници Центра „Кнегиња Љубица“ организоваће бројне програмске активности. Почетак дечије недеље обележен је групним састанком  – разговором на тему афричке филизофије“  УБУНТУ „. Деца су на креативан начин заједнички уредила простор испред установе и поставила пано са поруком овогодишње манифестације „Подељена срећа двоструко је већа“. У оквиру  наше установе  континуирано ће се спроводити активност „солидарности “ када ће деца једни са другима делити материјалне и нематеријалне ствари, уз сумирање активности на групним састанцима – разговором на тему солидарности и реализованим активностима.

Садржај другог дана Дечије недеље – „Ми деци“,  односи се на организован одлазак деце  на биоскопску пројекцију, као активност организована од  стране одраслих, а намењена деци.  Група деце која користе услуге нашег Центра, различитог календарског узраста ће одгледати у групама, сходно интересовањима различите филмске пројекције.

Трећег дана, деца ће самостално организовати и реализовати активност „Деца нама“, која ће бити намењена „васпитачима„. Старији узраст деце ће у потпуности самостално организовати и реализовати активности у складу са овогодишњом темом Дечије недеље које ће бити намењене старијима. Циљ трећег дана активности је развој осећаја самосталности и осећања емпатије и корисности на конкретном практичном нивоу.

Четвртог дана обележавања Дечије недеље, реализоваће се активност “ Деца са децом“. Том приликом , ученици ШОСО „Вукашин Марковић“ и деца , корисници наших услуга ће заједнички улепшавати простор школе , тако што ће симболично, као знак ранијег пријатељства наставити дружење.

У петак, 9. октобра, у “ Еко кампу“ Центра „Кнегиња Љубица“ организоваће се активност „Деца за „Луну““ – дружење са члановима Удружења особа са менталним  тешкоћама “ Луна“, нашим дугогодишњим  пријатељима, када  ће запослени и деца реализовати кулинарску радионицу , спремање сланих и слатких  посластица којима ће гости бити послужени.

Субота ће бити посвећена реализовању едукативно-мотивационе радионице „Деца за децу“, која укључује пројекцију  тематског филма “ Ланац дељења“ и разговор након филма. Након тога на спортском терену  Центра, биће реализована активност “ Игре без граница“ у којима ће једно дете старијег узраста бити у пару са дететом млађег узраста. Активност ће укључити и Конкурс за најлепши састав на тему „Зашто волим Србију“.

Завршни дан обележавања Дечије недеље резервисан је за одлазак на једнодневни излет у Јагодину.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *