Обележавање Међународног дана породице

Саветовалиште за брак и породицу Центрa за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, под покровитељством града Крагујевца, традиционално, по дванаести пут обележава 15. мај – Међународни дан породице. У циљу оснаживања породица, промовисања породичних вредности, снаге и јачине породице, стабилности и љубави према најближима, обележавање Дана породице сваке године прати низ активности. Једна од традиционалних активности које увек привуку пажњу локалне заједнице, је организовање ликовних и литерарних конкурса за најмлађе. На овогодишњи ликовни конкурс на тему „Моја породица“, стигло је 52 ликовна рада, од којих је трочлана Комисија изабрала 15 најуспелијих. Критеријуми којима се жири водио при одабиру, били су промовисање породичних вредности, међусобна солидарност чланова породице, изражена сензибилисаност за очување породичних вредности, подстицање креативности и активизма деце.

Град Крагујевац је као и претходних година, пружио финансијску и стручну подршку обележавању Међународног дана породице и обезбедио награде за 15 изабраних цртежа, које ће бити уручене на централном догађају поводом обележавања Међународног дана породице – у петак 13. маја, на стадиону ФК „Јадран“ (ул. Боривоја Петровића бб), са почетком у 11 сати. Награде ће испред града Крагујевца, уручити др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, а доделу ће пратити програмски део у коме ће учествовати чланови КУД-а глувих „Јаков Петровић Бједов“, Савеза слепих Крагујевца, Удружења за помоћ особама са аутизмом, удружења „Егал“ и удружења Даунов синдром Крагујевац.

Захваљујући повољној епидемиолошкој ситуацији, овогодишњи победници ће бити обрадовани и породичним излетом који је годинама уназад био једна од најрадоснијих активности током обележавања Међународног дана породице у локалној заједници. У недељу 15. маја, на Међународни дан породице, победници Конкурса ће са својим породицама имати прилику да посете Борачки крш и проведу дан у дружењу, ширењу позитивне енергије и јачању породичних снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *