16 дана активизма против насиља над женама

Обележавање Међународног дана борбе против насиља над женама, корисници и запослени Центра „Кнегиња Љубица“ започеће у четвртак 25.11.2021.године, перформансом „Живе лутке“ у улици Иве Лоле Рибара, којим ће се опомињати на последице насиља у породици, на последице насиља у партнерским односима и позвати грађанство на развој свести о жртвама насиља и на нулту толернцију на насиље.

У недељу, 28.11.2021. у кафеу „Базар“ биће реализована активност „Базар 16“, током које ће гости кафеа добити афирмативне флајере о  ненасилним обрасцима у понашању и афирмативно-едукативне флајере на тему „16 дана активизма“ и биће у прилици да поручивањем пића донирају симболичних 16 динара. Прикупљена помоћ ће бити додељена бившој корисници „Сигурне куће“ која је актуелно нижег социјално економског статуса.

У уторак, 30.11.2021. на платоу испред хотела „Зеленгора“ реализоваће се перформанс „ Породица са два лица“, о породици која је континуирано у насилним обрасцима у понашању, са једне, и породици која живи у ненасиљу, функционалну и психолошко, социјално здраву породицу, са друге стране. Све време ће деца и млади корисници услуга Центра „Кнегиња Љубица“ пролазницима делити едукативне флајере који предочавају последице насиља у породици и партнерским односима, а које трпе деца.

У четвртак 01.11.2021. у Центру „Кнегиња Љубица“ реализоваће се „Надини сусрети“,  социо-клуб на тему „Како сам успела да живим  без насиља“ током које ће чланице „Надиних сусрета“ и актуелне кориснице Прихватилишта за жртве насиља у породици, међусобно размењивати искуства, догађаје, мишљења и осећања везана за изласке из насиља у породици, живот без насилника, тешкоће са којима се суочавају и начинима превазилажења истих.

Све време трајања „16 дана активизма“, запослени и корисници услуга Центра „Кнегиња Љубица“ ће снимати и едитовати едукативне видео клипове на тему насиља и полседица истог, који ће бити постављани на званичним друштвеним мрежама и веб сајту установе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *