Јавни рад „Помоћ старијима у Крагујевцу“

Центар „Кнегиња Љубица“ ће, почев од 15. септембра, у наредна четири месеца реализовати Јавни рад „Помоћ старијима у Крагујевцу“, у оквиру програма Националне службе за запошљавање.

Реализација Јавног рада „Помоћ старијима у Крагујевцу“, за циљеве има унапређење живота старијих лица у природном окружењу, у ситуацијама када нису способна да живе без свакодневне подршке других; унапређење доступности услуга Помоћ у кући и Дневни боравак за старије, и радно ангажовање лица са инвалидитетом, уз очување и унапређење њихових радних способности.

На Јавном раду, ангажована су четири незапослена лица. Три геронтодомаћице пружају помоћ старијим суграђанима у задовољавању свакодневних потреба – набавка намирница, припрема и сервирање хране, набавке лекова, помоћи при кретању, плаћању рачуна, чиме ће се значајно допринети унапређењу квалитета живота старијих особа у породичним условима.  Једно лице је ангажовано на пружању подршке старијим хронично оболелим лицима током њиховог дневног збрињавања у Дневном боравку за старије, који породици омогућава да, и уз пословне обавезе, настави бригу о свом старијем члану у оквиру домаћинства и има потребан предах.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *