Oкругли сто ‘“Етичка пракса и супервизија специјализованих послова у социјалној заштити“

Дана 13. 12. 2018. године у  просторијама Спортског центра „Искра“, са почетком у 12 часова,  одржан је округли сто “Етичка пракса и супервизија специјализованих послова у социјалној заштити“.

Округли сто је организовала Комора социјалне заштите Србије. Округли сто је водила Десанка Нагулић, психотерапеут, едукатор и супервизор, а модератор је била Гордана Петронијевић, дипломирана социјална радница, породични терапеут и специјалиста за медијацију из Саветовалишта за брак и породицу, Центра  за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“.

Учешће на округлом столу узели су породични, психодрамски, Гешталт, ТА терапеути, медијатори и породични и ТА саветници, који имају специјализоване лиценце у Комори социјалне заштите.

Психотерaпеутска пракса захтева одговорност и етичност, па је циљ овог скупа био да се повећа свест терапеута и његово размишљање о етици, да се поделе дилеме и тешкоће са којима се терапеути сусрећу у пракси,  као начини да се они превазиђу.

Психотерапеути поштују достојанство и вредности појединца и теже очувању заштити фундаменталних људских права, уважавајући  најбољи интерес корисника. Рад терапеута треба да буде супервизиран,  а како се супервизија развија код нас и како се супервизирају специјализовани послови у социјалној заштити су питања којима ће се бавити учесници округлог стола.

У организацији округлог стола техничку и стручну помоћ Комори социјалне заштите пружио је Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *