Посета представника УНИЦЕФ-а

Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ Крагујевац и Центар за породични смештај и усвојење у Крагујевцу  07. новембра 2017. године посетили су  директор  канцеларије УНИЦЕФ-а у Београду, Г-дин Мишел сен – Лот, Катлин Брасиц, представница УНИЦЕФ-а у Србији за дечија права, као и делегација из Белгије.

Град Крагујевац, ове две установе социјалне заштите одабрани су као пример добре праксе, у реализацији пројектних активности у сарадњи са УНИЦЕФ-ом.

Представљене су реализоване пројектне активности Центра „Кнегиња Љубица“ у Крагујевцу и акценат је стављен на реализацију / пилотирање три услуге социјалне заштите: услугу породични сарадник, услугу јединица подршке деци, жртвама и сведоцима, у кривичном поступку и реализацији васпитних налога у оквиру услуге Дневни боравак за децу и младе са проблемима у понашању.

Крагујевац је један од четири града у Србији, поред Београда, Ниша и Новог сада , који је пројектно реализовао ове три услуге и резултати су изузетни. На конференцији „Унапређење права детета кроз јачање система правосуђа и социјалне заштите у Србији“, одржаној у Београду 25-26. октобра  представљени су резултати рада на услугама ова четири града.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *